See the source imageSee the source image

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Smalspoormuseum activiteiten oktober

20 oktober 08:00 - 31 oktober 17:00

€7.50

Oktober Kindermaand

Vrijdag 01-10-2021 t/m zondag 31-10-2021

In de maand oktober hebben kinderen  tot en met  12 jaar gratis toegang (m.u.v. groepen en tijdens de evenementen). Vanaf 13 jaar geldt het normale tarief van € 7,50 per persoon.

In de herfsvakantie is het museum ook op de woensdagen geopend (dus 20 en 27 oktober).

Op alle openingsdagen in oktober staan er binnen en buiten extra spellettjes voor de kinderen opgesteld.

 

 

Nacht van de Nacht in het Smalspoormuseum.

Zaterdag 30-10-2021

Nachtelijke treinrit en wandeling door het Amsterdamsche veld.

Het Industrieel Smalspoormuseum doet dit jaar weer mee aan de Nacht van de Nacht. Met een nachtelijke treinrit en een nachtwandeling. Het spoor werd vroeger gebruikt voor de turftransport en ligt in het mooie Griendtsveennatuurgebied. In dit natuurgebied wordt ook de wandeling  gehouden. De activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan dertien jaar en vooraf aanmelden is verplicht, en dient te worden gedaan via het online aanmeldformulier op deze site. De kosten voor deze bijzondere avond zijn €7,50 per persoon.

Vanaf 20:00 uur verzamelen we in het museumgebouw. Om 21:00 uur vertrekken we voor een rit met de smalspoortrein. Halverwege stoppen we en maken dan een nachtwandeling van  ongeveer een uur door het natuurgebied van het museum  en om de plas van Griendtsveen. Na de wandeling brengt de trein ons weer terug over de rest van het tracé naar het museumgebouw. Rond 23:00 uur zal de activiteit ten einde zijn.
Honden kunnen niet worden meegenomen.

 

Roofvogelshow

Zondag 31-10-2021

Deels is dit een inhaalactie voor degenen die wegens de regen de show op 1 augustus niet hebben kunnen meemaken en daarvoor een tegoedbon hebben gekregen.
Maar daarnaast zal er nog ruimte zijn voor anderen die de roofvogels ook willen zien vliegen. En daarmee hopen wij met enige extra aandacht het openingsseizoen af te sluiten.

Let op: vooraf aanmelden is verplicht (via het online aanmeldformulier op de website), ook voor degenen met een tegoedbon. En u kunt op deze dag het museum alleen bezoeken met een geldig coronatoegangsbewijs.

De shows met demonstraties zijn om 12 uur en om 15 uur.  De vertrektijden van de rondrittreinen worden hier op aangepast.
Opdat voorafgaand aan de show ook al rondritten kunnen  worden gereden gaat het museum vandaag om 10 uur open.

 

Gegevens

Begin:
20 oktober 08:00
Einde:
31 oktober 17:00
Kosten:
€7.50

Locatie

Smalspoormuseum
Griendsveenstraat 140
Erica,
+ Google Maps