Plaatjes Lente | Bloemen, Gifs, Animatie

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VAREN MET DE SNIKKE ‘JOHANNES VELDKAMP’

1 april 2021 09:00 - 31 oktober 2021 17:00

Home (snikke.nl)

Van 1 april tot 1 november

De snikke “Johannes Veldkamp” is in 1907 in Lemmer gebouwd. Het is een zogenaamde Groningse trekschuit, die 19,66 meter lang en 3,36 meter breed is. Bekend is ook dat deze snikke in 1937 onder de naam “Koopmans Welvaren” door Drenthe voer.

Tegenwoordig wordt de snikke gebruikt voor vaartochten over de kanalen van zuidoost Drenthe. De schippers en gastvrouwen van de snikke zorgen er voor dat het de gasten aan niets ontbreekt. De gastvrouwen vertellen u alles wat er langs de routes is te zien. Ook vertellen ze over het veen, de kanalen en de kanaalgravers. Alle schippers en gastvrouwen zijn vrijwilligers van de Stichting snikke “Johannes Veldkamp”

Deze stichting heeft tot doel, de snikke in de vaart te houden en te bewaren als historisch erfgoed voor zuidoost Drenthe.

Voor meer informatie klik op Home (snikke.nl)

Secretariaat:
Grote Stern 51, 7827 TB  EMMEN
Tel. 0629036206

Boekingen:
Via de website of tel. 0642843512

Groepsvaarten

Zoekt u een bijzondere locatie voor uw familie- of bedrijfsfeestje, of zomaar een dagje uit? Verras uzelf en anderen door er iets bijzonders van te maken. Op onze historische trekschuit “Johannes Veldkamp” is het goed toeven en vaart u door de mooie omgeving van Zuidoost Drenthe.

U kunt de boot voor een hele of een halve dag huren. Arrangementen zijn ook mogelijk. De te varen route wordt in overleg met u bepaald. De snikke wordt gevaren door ervaren schippers. Gastdames heten u welkom en vertellen u over de omgeving, de Snikke en vele andere zaken.

Individuele vaarten

Individuele vaarten zijn vaarten over het Koning Willem Alexander Kanaal, waar iedereen mee  kan varen, alleen, met uw gezin of vrienden, het maakt niet uit. Kleine groepen kunnen tijdens de individuele vaarten ook reserveren. Er kunnen dan natuurlijk wel andere gasten aan boord zijn. Als groep betaalt u nooit meer dan een groepsvaart zou kosten.

Deze rondvaarten zijn in:
Mei, juni, juli en augustus, september op zondag en woensdag.
De juiste data worden vermeld bij de verschillende tochten.

Voor meer informatie klik op Home (snikke.nl)

 

Gegevens

Begin:
1 april 2021 09:00
Einde:
31 oktober 2021 17:00

Locatie

Ligplaats De Snikke
Het eind van de Oosterwijk WZ nr 93
Oranjedorp, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0629036206
Site:
www.snikke.nl