Links

 

Op deze pagina vindt u links naar websites die u verder wegwijs maken in Computerland. Klik op het plaatje om naar de desbetreffende pagina te gaan.

Heeft u nog tips voor deze rubriek? Laat het ons weten!

 

Knipsel

SeniorWeb is een vereniging met een eigen website speciaal voor senioren. Voor slechts € 33,- per jaar kunnen SeniorWeb-leden onbeperkt gebruik maken van alle voordelen die het lidmaatschap biedt. U bent verzekerd van persoonlijke computerhulp, hebt onbeperkt toegang tot alle informatie en cursussen op hun website. En u ontvangt elk kwartaal het tijdschrift Enter bij u thuis. Ruim 150.000 mensen zijn lid en waarderen het lidmaatschap al jaren met een 8!

Visual Steps

Visual Steps is een uitgever van computerboeken als Windows 10 voor senioren deel 1 en 2. In onze vergelijking komen de boeken van Visual Steps steeds als beste uit de bus voor de cursussen die wij geven. Kijkt u eens op hun site naar het grote aanbod.

 

Schoone PC

De website van Dhr. Schoone. Hij heeft zich tot doel gesteld iedereen die computerproblemen heeft te helpen. Op zijn website staat heel veel informatie over hoe je problemen kunt oplossen. Ook heeft hij  boeken geschreven over verschillende besturingssystemen. Kijkt u maar eens rond  op zijn site. Het is de moeite waard.

Seniorennet.nl

Dit lijkt een tegenhanger van SeniorWeb. Maar dan heel anders. Heel veel nieuwsrubrieken. Tevens kun je hier een eigen blog aanmaken en alles vertellen over een door jou gekozen onderwerp. Dit blog is dan voor iedereen in te zien en te lezen. Ook zijn er veel puzzels en raadsels die opgelost kunnen worden. En heel veel informatie over heel veel verschillende onderwerpen. Van eten tot woninginrichting en van huisdieren tot belangrijke telefoonnummers. Het loont zeker de moeite hier eens een keertje rond te neuzen.

Windows stap voor stap

Nederlandse website van Bert Feenstra met veel artikelen over de PC en over besturingssystemen. Web site is niet zo mooi maar er is wel veel info te vinden.

ComputerTotaal

Weer een Nederlands tijdschrift. We hebben gelukkig een ruime keuze in computer bladen. Van bladen voor beginners tot bladen die gaan over alleen 1 besturingssysteem.
Computer Totaal was een paar jaar geleden nog het tijdschrift van de HCC (Hobby Computer Club). Maar dit werd te duur voor hun. Een mooi en goed verzorgd blad met eigenlijk voor iedereen wat wils. De website is van dezelfde kwaliteit met o.a. een prijsvergelijker.  Ook vind je veel How-To’s. Of in het nederlands: Hoe moet ik iets doen.  En natuurlijk een vraag en antwoord rubriek. Een website dus die de moeite waard is om regelmatig een kijkje te nemen.

Een website (voorheen Pepermunt.net) met heel veel links met onderwerpen die te maken hebben met Internet. Hoe moet ik internetten in het buitenland of hoe moet ik de eigenaar van een website achterhalen. Leuk en informatief.

Computer idee

Een computerblad welke ook voor de beginnende computeraar geschikt is. Ze hebben een gratis nieuwsbrief en heel veel actuele artikelen. Ook kun je er regelmatig ebooks downloaden over verschillende onderwerpen. Workshops, gratis downloads en een actief forum completeren de website.

gratiscursus-be

Deze belgische website biedt de bezoeker heel veel gratis cursussen. Van excel 2013 tot photoshop en van gmail tot movie maker. Kijkt u zelf maar eens bij deze site en u vindt er gegarandeerd een leuke cursus/workshop die u in uw eigen tijd kunt doen.

logo_steffie

 

 

 

 

Steffie legt op een eenvoudige en leuke manier maatschappelijke onderwerpen uit als gezondheid, ondersteuning, vrije tijd, liefde, eten en drinken, geld, reizen en computeren.

 

 


Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken. De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan.